Vedeli ste, že...

...pre zápas hokejových profesionálov je ľad najlepší, keď má hrúbku približne 2 cm a teplotu okolo -8 stupňov Celzia, pretože je tvrdší.

...čím je ľad hrubší, tým sa stáva mäkším a pomalším.

...na výrobu ľadovej plochy, ktorá svojimi rozmermi spĺňa pravidlá ľadového hokeja sa minie asi 60 000 litrov vody.

...rolba je špeciálne zariadenie, ktoré slúži výhradne na úpravu ľadovej plochy - zanecháva za sebou hladký povrch. Počas svojej cesty po ľade orezáva jeho vrchnú rozkorčuľovanú vrstvu a nanáša naň novú vrstvu teplej vody.

...voda v rolbe musí byť horúca, aby roztopila zničený povrch ľadu a vytvorila z neho zamrznutím opäť hladkú plochu.

...rolba prejde ročne skoro 3000 kilometrov

...prvým pukom bolo zamrznuté kravské lajno.

...oficiálny zápasový puk má priemer 7,26 cm a hrúbku 2,54 cm. Váži 160 až 170 gramov a je vyrobený z vulkanizovanej gumy. Puk je vyrábaný tak, aby po odraze neskákal po ploche.

...veľké profesionálne kluby pred svojími zápasmi puky ešte chladia, čím túto vlastnosť posiľňujú.

...hokejová bránka je vysoká 127 cm a široká 193 cm. Plocha priestoru, do ktorého môže padnúť gól je 2,23 metra štvrocového.

...výborní strelci dokážu vystreliť puk rýchlosťou 145-160 km/hod. Tým najlepším bola nameraná rýchlosť strely okolo 192 km/hod.

...najväčší problém brankárom nerobí rýchlosť strely, ale schopnosť puku zmeniť smer počas letu.